A continuació, us presento el Bloc de l’Assignatura Alfabetització Digital a través del qual tothom que hi entri podrà realitzar un seguiment de tot allò que realitzem dia a dia a les classes. Espero que gaudiu d’aquest bloc i no dubteu en agafar tot allò que us sembli interessant. Tot el que hi ha escrit també és vostre! Així doncs només em queda afegir... BENVINGUTS!

jueves, 27 de octubre de 2011

Sessió 12 (27/10/2011)

Avui amb l’Àngels ha tocat seguir treballant de manera pràctica amb el Photoshop. Però per poder seguir endavant, havíem de resoldre alguns dubtes que vam tenir el dia anterior. Un cop resolts, hem seguit tal i com estava pactat amb el desenvolupament de la classe amb normalitat.

El primer 
que hem fet ha estat seguir realitzant tot tipus de proves amb una fotografia que ja haviem emprat el dia anterior. Les proves eren molt variades, de fet, hem estat jugant amb les diferents tonalitats de les imatges. Primer hem afegit l’escala de grisos a l’escala i a través del mode color indexat hem pogut seleccionar tants colors com volguéssim. (256 colors)

Més tard, hem canviat de foto i hem treballat sobre una fotografia d’uns pebrots de diferents colors. Pas a pas, anàvem creant noves capes on seleccionàvem un color, o més ben dit en aquest cas, un pebrot. Al principi no ho entenia del tot bé, però l’Àngels ens ha esposat un exemple que ha fet que tot  em quedés molt més clar. Hem d’entendre cada capa com si d’un paper vegetal es tractés, de manera que so tu el poses a sobre d’un altre, pots veure tots dos com si es tractés d’una sola imatge.  Durant aquesta segona part de l’activitat, també hem modificat els colors de les imatges.

De cara al futur, considero que ens pot ser d’utilitat a l’hora de preparar activitats amb els infants i voler utilitzar imatges amb característiques especifiques relacionades amb les tonalitats, tamanys i resolució.

martes, 25 de octubre de 2011

Sessió 11 (25/10/2011)

La classe d’avui amb l’Eduard ha estat molt interessant. Al llarg d’aquesta segona sessió amb l’Eduard hem treballat amb el programa JClic Author. Aquest programa permet crear activitats destinades als infants. A més a més, tot i que jo ja havia treballat amb aquest tipus de recursos, hem pogut palpar amb les nostres pròpies mans el funcionament d’una pantalla digital. La Mari i jo, hem pogut posar en marxar el sistema (calibrar) i posar-lo en pràctica provant les diferents funcions que ens aporta aquest suport digital. El model amb el qual hem practicat avui a classe, era exactament el mateix que feia servir fa un parell d’anys al Batxillerat.


Deixant de banda la pissarra digital, per parelles hem pogut realitzar una activitat amb el programa JClic Author sota la supervisió de l’Eduard que sovint ens havia de resoldre els dubtes que anaven sorgint. La classe d’avui m’ha agradat molt perquè els exercicis que estàvem realitzant a classe eren els mateixos que jo de petit resolia a l’aula d’informàtica. Així doncs, em venia de gust crear les meves pròpies activitats i anar provant amb aquest programa nou per a mi. M’ha resultat curiós i divertit a la vegada poder crear les meves pròpies activitats.


A més a més, de cara el cap de setmana l’Eduard en ha dit que haurem de crear un parell d’activitats nosaltres sols a casa i tinc ganes de començar-les. Crec que a tots ens agrada provar coses noves que esperem posar en pràctica en un futur no molt llunyà. 

jueves, 20 de octubre de 2011

Sessió 10 (20/10/2011)


La classe d’avui amb l’Àngels, ha començat amb la resolució d’alguns dubtes que han sorgit a l’hora d’entregar una activitat basada en realitzar diferents fotografies amb determinats plans i angles. També hem parlat sobre una altra activitat que vam duur a terme que es tractava de crear una historia a partir de senyals de tràfic.


Un cop resolts aquests problemes ha començat una classe que podríem determinar com a histèrica. Pel que fa al contingut de la classe, hem treballat amb un programa que coneixia però que mai havia manipulat. Es tracta del Adobe Photoshop. Al iniciar el programa, s’obre davant dels nostres ulls un ventall infinit de recursos a l’hora de modificar les imatges. Hem realitzat diferents activitats on jugàvem a canviar el color de diferents imatges. Tot seguit, també hem pogut realitzar diferents opcions amb el Paint que desconeixia respecte les imatges.


Aquesta assignatura m’està obrint els ulls. Tenim a la nostra disposició infinitat de recursos que no aprofitem al màxim degut al nostre desconeixement. És per això que valoro molt el fet d’aprendre més i poc a poc, poder anar integrant mes coneixements que em permetran en un futur facilitar l’accés a les noves tecnologies als meus alumnes. Per acabar, m’agradaria que quan parlo d’una classe histèrica em refereixo a l’ambient que es respira a la classe. No és en cap moment una paraula despectiva sinó que ens trobem en una situació en la qual pocs de nosaltres sabem utilitzar certs programes. És per això que sovint sorgeixen dubtes entre els companys i reclamem una atenció de l’Àngels que no ens pot donar a tots a la vegada. 


martes, 18 de octubre de 2011

Sessió 9 (18/10/2011)


Avui, ha coincidit que no he pogut assistir a classe amb el canvi de professor en aquesta assignatura. La raó de la meva absència ha estat la mateixa del últim cop. Encara que no he assistit a classe, els companys m’han posat al dia. Avui l’Eduard, que s’encarregarà de fer-nos visualitzar els diferents entorns virtuals i mitjans d’ensenyament. Durant la classe d’avui s’han obert debats respecte el paper del mestre i els seus coneixements envers les noves tecnologies. Després del debat, s’han presentat diversos recursos digitals utilitzats dins de l’aula. En el meu cas, si que he treballat amb aquesta mena de recursos a l’aula però no estaven del tot aprofitats. Crec que no es treu tot el suc a aquests recursos que tan poden ajudar a realitzar un bon desenvolupament i aprenentatge. 

jueves, 13 de octubre de 2011

Sessió 8 (13/10/2011)

Durant la darrera sessió amb l’Àngels, hem pogut seguir treballant la imatge digital i avui, a més a més, el color. Primerament, hem visionat un PowerPoint que parlava sobre la qualitat de la imatge depenent del número de píxels i la qualitat en la qual es gravi l’arxiu. La veritat és que les nocions que tinc sobre aquest tema són bastant limitades. Per ser sincer sóc dels que utilitza el Paint per reduir el tamany de les imatges. Tot i així, se’m segueix fent una mica complicat aquest tema però tinc ganes de saber més coses respecte la conservació d’arxius i la seva qualitat.  Respecte el color, també hem vist un documents on explicava diferents curiositat.  He pogut veure com tenia una opinió equivocada respecte els colors primaris i sobretot parlar sobre l’harmonia dels colors ja que es una eina molt útil a l’hora de poder captar l’atenció dels alumnes i fer un tria encertada dels colors, que no desentoni.


Tinc sort de poder compartir els coneixements que aprenc a classe amb persones properes que si que estan acostumats a manipular amb imatges. És un bon suport a l’hora de poder resoldre els possibles dubtes que sorgeixen a classe. 

martes, 11 de octubre de 2011

Sessió 7 (11/10/2011)


Avui hem presentat grup a grup les conclusions extretes de les lectures pertinents. Pel que fa a la nostra lectura, crec que es fàcil d’entendre gràcies als diferents exemples donats en quatre centres concrets. Primer de tot, hi ha una part més teòrica on es presenten les diferents polítiques educatives relaciones amb les TIC i posteriorment exemples on podem veure si aquestes politiques s’apliquen o no. Trobem cassos on hi ha mitjans de sobres però és el professorat el que no l’aprofita i altres on els mitjans no són suficients.

A mesura que els grups han anat compartint les seves reflexions després de llegir els documents, han anat sorgint preguntes i s’han creat situacions de debat on cadascú ha pogut dir la seva opinió. Un dels temes que més m’ha agradat i on més he participat ha estat en el debat del CLIC i l’aula d’informàtica. Considero que aquesta assignatura ha canviat la meva manera d’entendre tots dos temes. AL principi només tenia bones paraules, però ara, trobo bastants defectes a aquest sistema.  D’això es tracta no? Que modifiqui i enriqueixi les meves opinions que en alguns cassos poden ser errònies o no del tot certes.


Basant-me en la meva pròpia experiència, la meva opinió és clara. De que serveix tenir els mitjans si el professorat no el sap fer servir? Aquesta és la realitat que he viscut jo a l’escola. Teníem portàtils, pissarres digitals i els professors que les feien servir en condicions eren escassos. Tenir el material i no aprofitar-lo perque els mestres no em saben em sembla absolutament contraproduent. Per aquest motiu, la meva voluntat és formar-me com a futur mestre amb les TIC com a eina imprescindible per afavorir el desenvolupament dels meus alumnes.


Per concloure, tan sols afegir que estic molt a favor d’aquest tipus de classe on tots els alumnes s’involucren i participen permeten una retroalimentació entre tots els companys. 


jueves, 6 de octubre de 2011

Sessió 6 (06/10/2011)

La sessió d’avui amb l’Àngels no s’ha dut a terme degut al compliment de la vaga concretada pel dia 6 d’octubre. El motiu d’aquesta vaga és protestar envers les retallades i defensar l’ensenyament públic. Aquestes retallades tenen greus conseqüències i jo, com a futur mestre, no vull veure com davant dels meus ulls, decideixen retallar un dels  aspectes que jo considero intocable. L’educació és necessària, primordial i INTOCABLE! Depèn de tots que no es duguin a terme aquestes retallades i que vegin que no estem disposats a acatar totes les decisions errònies de tots aquells que diuen que ens representen.

martes, 4 de octubre de 2011

Sessió 5 (04/10/2011)

Malauradament, no he pogut assistir a la sessió d’avui ja que com en molts altres dies, a casa sóc l’únic que pot portar al meu germà petit a l’escola. Així doncs, i demanat disculpes a professors i membres del meu grup, no he pogut participar en el debat que havíem de fer sobre la lectura que havíem escollit anteriorment.

Tot i les dificultats, la lectura està llegida i comentada. La lectura no va ser del tot escollida lliurement ja que era la última que quedava però tot i així em va sorprendre gratament. La lectura s’anomena:” De las propuestas de la Administración a las prácticas en el aula”. Es tracta d’una lectura en la qual hi ha participat el nostre mestre i que parla sobre les polítiques que són proposades pel Departament D’Educació i l’enfrontament  d’aquestes dins les aules, ja que en innumerables cassos no s’apliquen. Per aquest motiu, se’ns presenten exemple reals de centres on existeixen aquests conflictes respecte l’ús de les noves tecnologies dins les aules.